Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine gelen isimsiz bir ihbarda 2009 yılında boş bir araziye çok sayıda silah gömüldüğü yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipleri ihbarı değerlendirerek akşam saatlerinde Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine konuyla ilgili bilgi verdi. Polis ekipleri, olay yerini güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. TEM ekipleri iş makineleri yardımıyla bölgede kazı çalışması yaptı. Akşam saat 20.30 sıralarında başlayan kazı çalışması saat 00.00 sıralarında sona erdi.

GÖMÜLÜ 240 TABANCA BULUNDU

Yapılan çalışmalarda, yaklaşık 240 tane çoğu parçalanmış vaziyette tabanca bulundu. Ele geçirilen tabancalar sayılmak ve incelenmek üzere tek tek yere dizildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından silahlar incelenmek üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLARIN ÇOĞU KULLNILMAZ DURUMDA

TEM ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin kazıda bulunan silahlarla ilk değerlendirmesine göre silahların çoğunun kullanılamaz durumda olduğu ve kurusıkı olduğunu değerlendiriyor.

SİLAHLAR BULUNAN ARAZİDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Üsküdar'da boş bir arazide toprağa gömülü silah ihbar üzerine yapılan çalışmada yaklaşık 240 tane çoğu parçalanmış vaziyette tabanca bulundu. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından silahlar incelenmek üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi.

GÜNDÜZ DE İNCELEMER DEVAM EDİYOR

TEM ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin kazıda bulunan silahlarla ilk değerlendirmesine göre çoğu kullanılmaz durumdaki silahların kurusıkı olduğunu değerlendiriyor. Ancak buna rağmen gündüzde ekip olay yerindeki incelemelerini sürdürdü. Olay yeri inceleme ekipleri akşam kazı yapılan alanda dedektörle çalışma yapacak.