Floransa’daki Artemio Franchi Stadı’nda üst sıralar için mücadele eden iki takımın maçın 25. dakikasında konuk Inter, Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozovic ile 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Maçın 60. dakikasında ev sahibi Fiorentina, İspanyol oyuncusu Valero Borja ile maçta eşitliği sağladı: 1-1.

Karşılaşmanın bu skorla biteceği sanılırken, ev sahibi Fiorentina oyuna 87. dakikada dahil olan Khouma Babacar’ın golüyle 2-1 öne geçti. Fiorentina, bu golle maçı 2-1 kazanarak, 49 puana yükseldi ve puan tablosunda üçüncü basamağa çıktı. Inter ise 45 puanla 5. sırada kaldı.

Lazio maçında Melo, şimdi de Telles...

Mücadelenin 82. dakikasında Inter’in Galatasaray’dan kiraladığı Brezilyalı oyuncusu Alex Telles, 90+4. dakikada Fiorentina’dan da Zarete kırmızı kart gördü ve her iki takım da maçı 10’ar kişi tamamladı. İnter'in Brezilyalı futbolcusu Telles, Melo'nun yaşadığını yaşadı. Lazio maçında hem penaltı yaptıran hem de daha sonra rakibiyle girdiği mücadelede sert faulünden ötürü kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Melo, takımının yenilgisinde büyük pay sahibi olmuştu. Telles de 82'de oyundan atıldı ve uzatma dakikalarında İnter, kalesinde gol görerek mücadeleye yenik tamamladı.

Gergin geçen maç sona erdikten sonra karşılaşmanın hakemi Mazzoleni’yi alkışla protesto eden Interli futbolcu Kondogbia da kırmızı kart gördü.

Öte yandan Serie A’da gol krallığı yarışının ilk iki basamağında Arjantinli isimler dikkati çekiyor. Ligde şu ana dek 24 gol atan Napoli’nin Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain, yarışta liderliğini uzak ara sürdürüyor. Higuain’i, Juventus’tan vatandaşı Paulo Dybala 13 golle takip ediyor.