Senaryosunu Gülin Tokak ve Ümit Cihan Canpolat'ın yazdığı "Tabula Rosa" film, geçirdiği bir travma sonucu hafızasını kaybeden Ermeni avukat Rosa'nın hikayesini konu ediniyor.

Yönetmen koltuğunda Hatice Memiş'in oturduğu filmin yapımcılığını Ferhat Eşsiz üstleniyor.

"Tabula Rosa"nın oyuncu kadrosunda Zerrin Sümer, Bestemsu Özdemir, Yiğit Kirazcı, Suzan Aksoy, Kevork Türker, Melina Ozprodomos, Michaela Foldiova, Eren Dinler, İskender Bağcılar, Celal Bıyıklı, Ersin Arıcı, Gürkan Gedikli, Burç Kümbetlioğlu, Caner Solmaz, Engin Gürmen ve Yücel Or yer alıyor.

Filmin konusu özetle şöyle:

"Birden bire hafızasını kaybeden Rosa, geçmişinde yaşadığı bütün kirli bilgilerden, imgelerden, söylentilerden uzakta tertemiz ve masum bir hayata başlayarak kendi halinde yaşamını sürdürmeye çalışan Sinan'a aşık olur. Çok geçmeden ailesi Rosa'yı bulur. Rosa henüz hafızasını kazanamamış olsa da çevresi ve ailesi dolayısıyla kimliği ortaya çıkar. Sinan ve Rosa, farklı inanç ve görüşlere sahip iki ailenin bireyidir. Aralarında bir ilişki, hatta evlilik mümkün değildir. Rosa, henüz hatırlayamadığı insanların arasında, kendisine konan yasaklar ve kurallarla kuşatılır. O ise bütün bunları saçma bulmaktadır. Rosa, ailesine ve çevresine karşı gelerek aşkından vazgeçecek mi?"

"Tabula Rosa", 05 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de TRT1 ekranlarında izlenebilecek.