İşte Çelikler'in o yazısı;

Fenerbahçe açısından son 5-6 yılın çoğunda uygulanan, “Koşsun da isterse kazma olsun” oyuncu profillerinin; ‘vasat’ı kral ilan etme saçmalığının geldiği nokta, içinden çıkılmaz bir hale geldi.

Tarihi boyunca hücum oyuncularının kalitesi ile; forvet veya ofansif orta alan oyuncuları ile abad olan, bu ülkede ‘yakışıklı futbol’ fikrinin ve sıfatının tek temsilcisi olan bu kulüp Aykut Kocaman’ın döneminden bu yana “Koşu mesafesi...”; “Topun kıymetini bilen oyuncu...”; “Orta sahamız şeffaf olmasın oraya buraya koşsun...”; “Dünyada Alex tipi oyuncu bitti...” saçmalıkları ile vasat oyuna, oyuncuya ve antrenörlere emanet edildi. Bu zihniyet “Yeni dünya düzeni...”; “Kocaman dünya çapında antrenör” cümleleri ile kutsandı. Fener’de oynamak ucuzlatıldı. Bursaspor’un 1 sezonluk kralı, ‘olur’ sanıldı. Zaten yıllardır futboldan anlamadığını bir tek kendisinin anlamadığı ‘çok bilen başkan’ da “En iyi kadro bizde”den başka laf üretemediği için takım yıllar içinde hep kalitesinden ödün verdi.

Geldiğimiz noktada Sivaslı Aatif’larla; Şişmandao’larla; Emenike denen hadsizlerle; olmamış, olamamış Salih’lerle, Stoch’larla sezona başlandı. Eh haliyle olmadı tabi. Bu tabloyu çoook öncesinden gören; başkanın artık kulübü kendisinden kurtarması gerektiğini düşünen Fenerbahçeliler de stada gelmedi,, gelmeyecekler de... Önceki yazılarımda da söyledim onlar, yani gerçek Fenerbahçeliler “Vasata tav olmaz!..” Onlar, “Ben yaptım oldu”lara prim vermez. Onlar, “Takımı topla Volkan...” ile başarılı olunamayacağını bilir. O nedenle de tribünleri Aziz Bey’in askerleri Anadolu GFB’ye bırakırlar. Bu vasat ve yetenek fakiri hücum takımı; dün Adanaspor -ki ligin en zayıf kadrolarından birine sahip- karşısında her zamanki gibi çalıştı, çabaladı ama üretemedi. Bu takım biraz olsun ilerlemek istiyorsa Volkan artık kabul günlerine son vermeli; RvP ile Lens’e de gözü gibi bakmalı.

Bir de ‘Senegal elensin de Sow bir an evvel gelsin’ diye dua etmeli. Fenerbahçeli oyuncular geleneksel olarak çok daha zorlu geçecek ligin 2. yarısında çalışıp çabalayacaklar gene ama kalite ortaya koyulması gereken zamanlar için RvP ve Lens dışında alternatifleri yok. Bu zamana kadar bu alana bir 10 numara almayan; alamayan kar eden ‘futbol’un paralarını sürekli ‘dernek’in sobasında yakan bu yönetim ile daha fazlası da olamaz zaten. Bu tablonun böyle olacağını da en başta taraftar fark etmişti zaten. G.Saray ve Beşiktaş maçları da bitti. Ligin 2. yarısında bu stat sadece UEFA maçında dolar. Adanaspor’un mücadelesine saygı duyuyor, şahsen tanıyıp sevdiğim Levent Şahin Hoca’ma başarılar diliyorum.

LENS
Fenerbahçe o olmazsa kaleye gidemeyecek durumda. Kiralık bir ismin bu kadar kendini yırtması, takıma aidiyet göstermesi fazla görülmüş bir şey değil. Takımın fark yaratan tek oyuncusu..

ADVOCAAT
Aatıf tercihi tamamen artistik. Sadece yönetimle aynı fikirde olunmadığının gösterilmek istenmesi işgüzarlığı. Topal sakatlandığında Karavayev değil RvP ya da Alper girmeliydi. Hollandalı 2. devreye iyi başlamadı.