Sofuoğlu, şampiyonaya getirilen yeni sıralama turu formatı "superpole" sisteminde "pole" pozisyonunu alarak birinci sırada başlayacağı yarınki yarış öncesinde yaptığı açıklamada, "Superpole'un ilkini kazandık. Çok şükür, sezonun ilk yarışına birinci sıradan başlayacağız. Elde ettiğim dereceden mutluyum" dedi.

Takımının bu sezonki yarışlara hazırlık sürecinde çok çalıştığını belirten milli sporcu, "Elimden geldiği kadar ben de iyi dereceler aldım. Phillip Island pistinden 25 puan alarak sezona birincilikle başlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Herkesten dua bekliyorum"

Bu sezon da iddialı olduğunu kaydeden Sofuoğlu, "Artık sıra yarınki yarışta. Bir aksilik yaşamazsak, şu anki derecemizi yarın da alabiliriz. Türkiye'de herkesten dua bekliyorum. İnşallah, sezonun ilk yarışını kazanarak Türkiye'ye birincilikle gitmek nasip olur" diye konuştu.

Avustralya'ya geldiği ilk günden itibaren Türk vatandaşlarının kendisine sosyal medyadan ve yarış pistine gelerek destek verdiğini söyleyen Sofuoğlu, "Onlara teşekkürlerimi iletiyorum. Herkesin duası ile burada İstiklal Marşı'mızı çaldırmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralya'nın 4 bin 445 metrelik Phillip Island pistinde gerçekleştirilecek sezonun ilk yarışı yarın TSİ 04.30'da başlayacak.