İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezon oyunlarını Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıttı.

Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, programda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehir Tiyatrolarının Türk tiyatrosunun temel taşı, öncü kuruluşu, yeniliklerin ve güzelliklerin merkezi olduğunu söyledi.

"Oyunların metinlerinin sağlam olması gerek"
Yeni sezonda yerli oyunları arttırmayı amaçladıklarını belirten Şen, şöyle konuştu:

"Necip Fazıl Kısakürek'in 'Reis Bey' oyununu yıl bitmeden yetiştirmeye çalışıyoruz. Fakat 'Reis Bey', herkesin tahmin edeceği gibi birçok bakımdan ağırlık gerektiren bir çalışma. Dramaturjisinin çok iyi yapılması ve ona göre de iyi bir oyuncu kadrosunun olması lazım. Bu konudaki çalışmalar hemen hemen bitti. Provaları yıl sonunda başlayacak. Sezon sonuna yetiştirebilir miyiz diye bakıyoruz. Hiç acelemiz yok. Üstada yakışacak bu günlerde en çok ihtiyacımız olan 'Adalet, hukuk... Hukuk var da adalet var mı? Adalet, merhamet ne demek?' konularını iyi değerlendireceğimiz bir oyun."

Şen, tiyatroda yerli oyunları artırmak için öncelikle oyunların metinlerinin sağlam olması gerektiğini vurguladı.

"Otuz oyun sahneye taşınacak"
Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur ise etkinlikteki konuşmasında, 2016-2017 tiyatro sezonunda Hisse-i Şaia, Saadet Hanım, Yangın Yerinde Orkideler, Reis Bey, Geç Kalanlar, Sızı, İblis, Makedonya Gamzesi, Karıncalar, Zorba gibi, Polyanna, Keloğlan gibi yaklaşık 30 oyunu sahneye taşımayı planladıklarını anlattı.