Adliyeye taşınan olaylar, 14 Mart 2015’te başladı. İddianameye göre, 45 yaşındaki Serra Tarhan, danışmanı Mahmut Sipahioğlu’nun telefonundan görüştüğü babasına “Bazı isteklerim var. Şu an baba-kız olarak değil, rakip olarak karşı karşıyayız. 2 gün mühlet veriyorum, yoksa hayatınız mahvolacak. ...” dedi.

Aynı günlerde Tarhan’ın 24 yaşındaki oğlu Sarp Bakış da Sipahioğlu’na, annesinin planlar yaptığını anlattı. Ardından Saraçoğlu, eski damadı Burak Bakış ve torunuyla görüştü. Eski damat, gayrimenkul ve para istedi.

FİLM GİBİ OPERASYON

Saraçoğlu; kızı, torunu ve eski damadı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyetçi oldu. Başsavcılık, dosyayı emniyete gönderdi. Polis, Saraçoğlu’ndan talepleri kabul etmesini istedi. Danışman Sipahioğlu, seri numaraları alınmış 10 bin TL ’yi vermek için Tarhan ve Sarp Bakış’la buluştu. Tarhan parayı aldığı sırada operasyon yapıldı, anne-oğul gözaltına alındı.

İddianamenin hazırlanmasının ardından Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada ifade veren Saraçoğlu, kızına ve torununa her türlü maddi yardımı yaptığını ve aralarının iyi olduğunu anlatarak şunları söyledi: “İçkili lokanta işlettiğini açıklayacağını, diplomamın sahte olduğunu ileri süreceğini söyledi.” Tarhan suçlamaları reddederken, eski eşi Burak Bakış, oğlunun, annesi ile dedesi arasında kaldığı için devreye girdiğini öne sürdü.

Mahkeme, Serra Tarhan’a ‘şantaj’ suçundan 1 yıl hapis ve 30 gün adli para cezası verdi. İndirimle ceza 10 ay hapis ve 25 gün karşılığı 500 TL ’ye çevrildi. Eski damat Burak Bakış ve torun Sarp Bakış’a ‘eyleme yardım ettikleri’ gerekçesiyle verilen 1’er yıl hapis ve 30’ar günlük adli para cezası ise 5’er ay hapis ve 12’şer gün karşılığı 240’ar TL para cezasına indirildi. Cezalar, 5 yıllık denetim getirilerek ertelendi.