Yeni yıla kar yağışı ile giren İstanbul'da soğuk havada etkisini göstermeye devam ediyor. Dün sabah itibariyle kar yağışı etkisini yitirirken, gece saatlerinde İstanbul'un farklı ilçelerinde termometreler eksi dereceleri gösterdi.

SANCAKTEPE -12'Yİ GÖRDÜ
Avrupa Yakası'nın Şişli ve Bakırköy ilçelerinde termometreler hava sıcaklığını -1 derece olarak gösterirken, Eyüp'te -3, Beşiktaş'ta ise sıcaklık 0 derece olarak ölçüldü. Anadolu Yakası'nda ise Sancaktepe'de belediyeye ait termometrenin -12 dereceyi gösterdiği görüldü.

TUZLAMA ÇALIŞMASI YAPILDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, buzlanma tehlikesine karşı gece boyunca yollarda ve yaya üst geçitlerinde tuzlama çalışmalarını sürdürdü; ana arterlerdeki dijital levhalarla da sürücüleri buzlanma tehlikesine karşı uyardı.

PORSUK ÇAYI BUZ TUTTU

Eskişehir'de etkili soğuk hava nedeniyle kent merkezinden geçen Porsuk Çayı buz tuttu.
Kentte yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının, sıfırın altında olmak üzere gece 16, gündüz 9 derece ölçüldüğü Eskişehir'deki Porsuk Çayı'nda buz tabakaları oluştu. Çayın donduğunu gören bazı vatandaşlar, fotoğraf çektirdi.
Soğuk hava nedeniyle aç kalan güvercinler de çayın kenarına vatandaşlar tarafından bırakılan yemleri yedi. Kentteki soğuk hava dalgasının gelecek haftadan itibaren etkisini yitireceği bildirildi.

İZMİR'DE SOĞUK GECE

Yurt genelinde etkisini giderek arttıran soğuk hava İzmir'de de son yıllardaki en soğuk kış aylarının yaşanmasına neden oldu. Basmane Meydanı'ndaki Dünya Heykeli buz tutarken, hava sıcaklığı Gaziemir'de sıfırın altında 5 dereceye kadar düştü.

Karlı havanın yurdu etkisi altında bulundururken İzmir'de son dönemin en soğuk geceleri görüldü. Basmane Meydanı'ndaki Dünya Heykeli'nde sarkıtlar oluşurken, kent merkezindeki süs havuzları dondu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre İzmir'de gece sıcaklık sıfırın altında Konak 1, Bayraklı 2, Buca 2, Bornova 2, Karşıyaka 2 Karabağlar 5, Gaziemir 5 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklığının yarından itibaren yükselmesi bekleniyor.