RADEV Yönetim Kurulu’nu kabul eden Ankara Valisi Kılıçlar, milli birlik ve beraberliğin korunup geliştirilmesinde radyonun ve radyocuların çok önemli fonksiyonlar üstlendiğini söyledi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Radyo Evi Derneği (RADEV) Başkanı Yusuf Erbaş ile Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Fatih Durmuş, Zafer İzgi, Ahmet Aksoy ve Soner Aksakal’ı kabul etti.

Kabul sırasında radyonun sosyal hayattaki önemine işaret eden Vali Kılıçlar, RADEV’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kitle iletişim araçları içerisinde gazete ve dergiden sonra en köklü tarihe sahip olan radyonun etkisini günümüzde de sürdürdüğünün altını çizen Vali Kılıçlar, mesleklerini çok zor şartlarda icra ettiklerini bildiği radyocuların doğru bildikleri yolda ilerlemelerinin ülke demokrasisi adına çok önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Kılıçlar

RADEV Başkanı Yusuf Erbaş da, kitle iletişim araçları içerisinde çok özel bir yeri olan radyonun hayatın her alanında ve her anında önemini koruduğunu söyledi.

Ülke olarak sıkıntılı bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Erbaş, Türkiye genelinde 200’den fazla radyocuyu aynı çatı altında topladıklarını söyledi.

Radyonun kendine has pek çok üstünlüklerinin bulunduğunu belirten RADEV Başkanı Erbaş, “Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılmasında, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun güçlenmesinde çok önemli bir fonksiyon ifa ettiğimizin farkındayız. Anadolu coğrafyasında bin yıldır barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayan bizler, içinde bulunduğumuz zor günleri de elbirliğiyle en kısa sürede atlatacağız. Radyocular olarak biz buna inanıyoruz ve elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” dedi.

Ankara Valisi Kılıçlar’ın gösterdiği yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren RADEV Başkanı Erbaş, haberleşme, bilgilenme ve eğlence aracı olan radyonun bu üç temel fonksiyonunun güçlenerek devam etmesi için her türlü çabayı göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Radyonun birlik sembolü olduğunu kaydeden RADEV Başkanı Erbaş, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Yolu vatan sevgisinden geçen herkesi, binlerce yılda vücut bulan Türk kültürüne ve vatanımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Milli Mücadele’de birlik ve beraberliğin en güzel örneğini verdik. Bugün aynı birlikteliği sağlamamamız için hiçbir sebep yok” diye konuştu.