Sağlık Bakanı Recep Akdağ memleketi Erzurum'da önemli açıklamalarda bulundu.

Son bir yıldır terörün çirkin yüzünü gösterdiğini belirten Bakan Recep Akdağ, “Geçtiğimiz Temmuz ayından beri çok ciddi bir terör mücadelesi yapmak durumunda kaldık. Şükürler olsun ki bunda muvaffak da olduk. Ben her zaman söylüyorum, 30 yıl boyunca süren terör mücadelesinde son bir yıl kadar muvaffak olunan hiçbir dönem yoktur” dedi.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İSTEDİĞİNİ YAPAMADI”

Terörün istediğini elde edemediğini vurgulayan Akdağ, “Bölücü terör örgütü çok zalimce cinayetler işledi, şehitlerimiz, yaralılarımız oldu ama şükürler olsun ki devletimiz güçlü çıktı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin bütün organları büyük bir muvaffakiyet örneği sergiledi ve bölücü terör örgütü istediğini yapamadı. İstediğini yapamadı bundan sonra da yapamayacak. Çünkü vatandaşımız oynanan oyununun, özellikle terörün tırmandırıldığı bütün illerde çıplaklığıyla gördü” diye konuştu.

“GÜVENLİK SAĞLANIRKEN EKONOMİ DE CANLANDIRILMALI”

Terörle mücadeleye öncelik verildiğini hatırlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Bizim Bakanlar Kurulu toplantımızda her zaman bu mesele öncelikle ele alınır. Tabi ki bu tek başına bir güvenlik meselesi de değil. Güvenliği sağlarken bir taraftan bölgenin kalkındırılması, rehabilitasyonunun sağlanması da gerekiyor. Şehirlerin, ilçelerin terör örgütü tarafından harap edilen bazı mahallelerin yeniden imar edilmesi ve burada ekonomik hayatın canlandırılması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı olarak bize de çok iş düşüyor. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı ama bunların üstüne daha güzellerini katarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ziyaretinde Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ve AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt hazır bulundu.