Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un Başika kasabasını ele geçirmek için saldırıya geçti.

Peşmerge güçleri, ağır silahlarlarla DEAŞ'ın elindeki Başika kasabasını geri almak için üç koldan harekete geçti.

Operasyonun başladığı bölgedeki peşmerge komutanları hareketin amacının Başika'da kontrolü sağlayıp, daha sonra kuzeyde çoğunlukta Hristiyanların yaşadığı Tılkef ilçesini kurtarmak olduğunu kaydetti.

IKBY Peşmerge Komutanlığı Merkezi ise operasyona ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Güçlerimiz, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde Başika kasabasını geri almak için Naweran, Tılskof ve Başika cephelerinden saldırıya geçti" ifadesi kullanıldı.

DEAŞ'ın elinden kurtarılmak istenen Başika kasabası, Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor. "Ninova Muhafızları" olarak adlandırılan Musullu savaşçıları eğitmek için Türk askerleri de o bölgede konuşlanmış durumda.

Irak ordusuna bağlı askerlerin de kentin güneydoğusunda yer alan Hemdaniye ilçesini kuşatıp kısmen kontrolü sağladıktan sonra, Başika kasabasının olduğu bölgeye doğru ilerlediği aktarıldı.