Paris Mahkemesi, yüksek binalara tırmanarak hırsızlık yaptığı için "Örümcek Adam" lakabıyla tanınan Tomic Vjeran isimli zanlıyı, Modern Sanat Galerisi'ndeki ünlü ressamlara ait tabloların çalınmasına ilişkin açılan davada 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Paris Mahkemesi, Pablo Picasso, Henri Matisse, Georges Braque, Amedeo Modigliani ve Ferdinand Leger gibi ünlü ressamların eserlerini 2010 yılında Paris'teki Modern Sanat Galerisi'nden çalan Tomic Vjeran isimli 49 yaşındaki zanlının ayrıca 200 bin avro para cezası ödemesine hükmetti.

Mahkeme, hırsızın çaldığı tabloları satmaya çalıştıkları tespit edilen Jean-Michel Corvez ve Yonathan Birn’e sırasıyla 7 ve 6’şar yıl hapis cezası verdi.

Çalınan tabloların mali değerinin 100 milyon avro civarında olduğu tahmin ediliyor. Yüksek ve ulaşılmaz binalara tırmanmasıyla bilinen dağcılık uzmanı hırsız, bu özelliği nedeniyle kamuoyunda " Örümcek Adam” olarak tanınıyor.

Fransız polisi, şüpheliyi yakalamasına rağmen çalınan tablolara ulaşamamış, Tomic Vjeran, ifadesinde tabloların çalınması için sipariş verenleri tanımadığını iddia etmişti.

"Örümcek Adam"ın, müzenin alarm sisteminin arızalı olmasından faydalanarak binaya tırmanıp hırsızlığı gerçekleştirdiği öne sürülmüştü.

14 hırsızlıktan sabıkası bulunan Tomic Vjeran hakkında 20 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

AA