Kütahya'da, 2009'da vefat eden Mehmet Nar'a, 2014'te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettiği gerekçesiyle 112 lira para cezası gönderildi.

Vefat eden Mehmet Nar'ın oğlu Basri Nar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Aralık'ta kendilerine ceza tebligatı yapıldığını söyledi.

Tebligatın Mehmet Nar adına geldiğini belirten Nar, ailelerinde, rahmetli babasıyla aynı ismi taşıyan başka kişilerin de bulunduğunu bildirdi. Cezanın sahibini tespit etmek için ailedeki bu kişilerle irtibata geçtiklerini dile getiren Nar, ancak gelen evraktaki kimlik numarasının babasına ait olduğunu belirlediklerini anlattı.

Babasının Haziran 2009'da vefat ettiğini kaydeden Nar, "Bize gelen belgeye göre babam 6 Haziran 2014'te saat 01.00'de köprüden kaçak geçiş yapmış. Bu durum hepimizi şaşırttı. Bunun üzerine yetkililerle telefon, faks ve e-mail yoluyla irtibata geçmeye çalıştık ancak bu cezayı tebliğ eden ilgililere ulaşamadık" diye konuştu.

Babasının evrakta belirtilen "42" plakalı aracının hiç olmadığını ifade eden Nar, "Babam hayattayken 43 plakalı araçlar kullandı. Ölümünden önce zaten üzerine kayıtlı bir arabası da yoktu" dedi.

- "Durumun düzeltilmesini istiyoruz"

Nar, benzer olayları televizyon ve gazete haberlerinde gördüklerini ancak kendi başlarına gelmesinden şaşkınlık duyduklarını söyledi.

Bu tür yanlışlıkların vatandaşı zor durumda bıraktığını belirten Nar, cezayı ödemediklerini, yetkililerin durumu düzeltmesini istediklerini kaydetti.