Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma günkü Moskova ziyaretine katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, heyetlerarası görüşmelerde Suriye konusu konuşulurken, bazı Rus askerlerinin Menbiç bölgesinde kollarına terör örgütü PKK’nın içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bir kolu olan Menbiç Askeri Konseyi’nin armasını takmasından duyulan rahatsızlığı gündeme getirdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Orgeneral Akar, bazı Rus askerlerinin kollarına SDG arması takmasının Suriye genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rus Ordusu arasındaki koordinasyon ve işbirliği ile uyuşmadığı mesajını vererek bu konuda özenli davranılması, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlenmesi için Türkiye’nin ve TSK’nın hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Orgeneral Akar, Türkiye’nin bu konudaki beklentisinin sadece Rusya’dan değil bölgede birlikte koordinasyon içinde olduğu tüm ülkeler için geçerli olduğunu da dile getirdi.

Rusya’dan önce ABD ordusuna ait birlikler de Suriye’de PYD hakimiyetindeki bölgelerde kollarına YPG ve SDG armaları takmış ve Ankara’nın tepkisini çekmişti.

KAYNAK HÜRRİYET