Sotheby's Müzayede Evi, New York'ta sonbahar açık artırmaları öncesinde, Norveçli ressam Edvard Munch'un "Köprüdeki Kızlar" tablosunun da dahil olduğu eserleri basına tanıttı.

Tanıtımda bir konuşma yapan Sotheby's'in İzlenimci ve Modern Sanat bölümü yöneticilerindenn Simon Shaw, bu lirik eserin Munch'un kariyerindeki en güçlü eserlerden biri olduğunu ve iki defa sanatçıya Sotheby's'deki kendi dünya rekorunu kırdırdığını söyledi.

Müzayede evi, Munch'un 1902 tarihli "Köprüdeki Kızlar" tablosuyla ilgili daha önceki açıklamasında, tablonun 50 milyon dolardan satılmasını beklediklerini bildirirken, eser 2008'de 30 milyon 800 bin dolara alıcı bulmuştu.

Sotheby's tarafından 2012 yılında satılan sanat tarihinin en bilinen tabloları arasında olan Munch'un "Çığlık" tablosu ise en son 119.9 milyon dolara satılmıştı.

Ekspresyonizm (Dışavurumculuk) akımının önemli temsilcilerinden kabul edilen Munch'un yanında, Empresyonizmin (İzlenimcilik) öncülerinden Vincent van Gogh'un bir "natürmort" eseri de müzayede haftasında satışa sunulacaklar arasında.