Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatı ile mili iradeye sahip çıkılması için 15 Temmuz gecesi boyunca Türkiye genelinde tüm camilerde selâ ve ezanlar okundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuk olduğu bir televizyon kanalında sala okunması yönünde aldıkları kararın perde arkasını anlattı. Başkan Görmez'in 12 yaşında yaşadıklarını da hatırlatarak yapmış olduğu açıklama şöyle: "15 Temmuz gecesi her Türk vatandaşı gibi 9 buçuktan itibaren aldığımız bilgilerle 'ne yapabiliriz?' dedik.

100 bini aşkın görevlimiz ile bir müesseseyiz. Bizim görevimiz sadece namaz kıldırmak değil. Zor zamanlarda milletin paralarıyla alınan tanklar milletin kalbine yöneldiği zaman kriz masası oluşturduk. İlk aklımıza gelen minarelerden salalar okuyarak, milletimizi hukukuna sahip çıkmaya davet etmek oldu. Kurtuluş Savaşı'nda da milletin maneviyetını ayakta tutmak olmuştur.

Kıbrıs Harekatı'nda 12 yaşındaydım. Babam mihrap görevlisiydi. Gecenin 1'inde üzücü haberler geldiğinde babam 'minareye çık ve sala oku' demişti. Hafızamda bu canlandı.

Bütün görevlilerimize mesaj göndererek, 'minarelerden sala okuyarak milletimizi kendi iradesine sahip çıkmaya davet edelim' dedik. Sabahlara kadar da Türkiye'nin bütün camilerinde böyle oldu. Millerin kulağında sala, dilinde tekbir, elinde bayrak ile o ihaneti bertaraf etme noktasında sonuç verdi." dedi.

Kaynak: yeniakit.com