Meteoroloji, güneydoğu kesimlerde görülen kar yağışlarının, bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırarak, yarın akşam saatlerine kadar Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt'in doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olacağının tahmin edildiğini açıkladı.

Batı Karadeniz'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor

Öte yandan yapılan açıklamada yarın Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiği duyuruldu.

Vatandaşlar, yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Orta Karadeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor

Orta Karadeniz'de rüzgarın, yarın günün ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirildi. Fırtınanın aynı günün sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

MGM