Kırşehirliler Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, "Kırşehirli bir seçmeni 'makarnacı' olarak nitelemek, bu insanların aklını, kişiliğini, iradelerini, ahlaklarını hiçe saymaktır. Ayrıca, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası, 'makarnacı' diyerek hakaret etmeye çalıştığınız zihniyet, tanklara karşı tarih yazdı." ifadesini kullandı.

Gökçınar, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan köşe yazısında, Kırşehirli seçmenlere yönelik olumsuz ifadeler kullanıldığını belirterek, FETÖ darbe girişimine karşı meydanları dolduran her kesimden vatandaşın kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet mensupları ile vatandaşların duruşuyla Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğüne işaret eden Gökçınar, darbe girişimi karşısında birlik ve beraberlik mesajı veren siyasi parti liderlerini tebrik etti.

Gökçınar, Kırşehirlilerin de Türkiye'ye sahip çıkma adına demokrasi nöbetinde en ön saflardaki yerini aldığına dikkati çekerek, "Kırşehirimizin demokrasi tarihine bakacak olursak demokrasinin kalesi bir şehirdir. Demokrasi uğruna çekmediği cefa ve çile kalmamıştır. Bütün baskılara rağmen inandığı davadan asla ödün vermemiş, her türlü menfaate ve baskıya boyun eğmemiştir. Bu nedenle ilçe haline getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kırşehirlilerin tüm bu zorluklara rağmen hürriyet ve demokrasi uğruna her türlü sıkıntıya katlandığını vurgulayan Gökçınar, şunları kaydetti:

"Bu üzücü süreci yaşarken Sözcü gazetesi yazarı Oray Eğin'in 24 Temmuz 2016 tarihindeki 'Batı neden ikna olmadı?' adlı köşe yazısında, 'Bugüne kadar Kırşehir'de kahvede oturan makarnacı seçmenin ne düşündüğünü New York Times'ın başyazısından daha fazla önemseyen (çünkü biri oy veriyor) Erdoğan'ın, ilk kez uluslararası algıdan rahatsız olduğunu görüyoruz. Türk basınının darbeye karşı birlik olmasından dolayı memnun olduğunu ancak yabancı basınla ilgili sıkıntılarının olduğunu açıkça itiraf etti.' demektedir.

"Makarnacı' diyerek hakaret etmeye çalıştığınız zihniyet, tanklara karşı tarih yazdı"
Kırşehirli bir seçmeni 'makarnacı' olarak nitelemek, bu insanların aklını, kişiliğini, iradelerini, ahlaklarını hiçe saymaktır. Ayrıca,15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası, 'makarnacı' diyerek hakaret etmeye çalıştığınız zihniyet, tanklara karşı tarih yazdı. Yıllardır makarna karşılığında oy vermekle suçlayan ama darbe girişimi olur olmaz marketlere koşup makarna istiflemeye çalışan zihniyet, milli iradeye 'makarnacı' diye hakaret ederken, bazıları makarna kuyruğunda birbirini eziyordu."

Gökçınar, Anadolu'nun her ferdinin bu toprakların askeri ve ordusu olduğunu belirterek, "Bizim bir devletimiz ve bir ordumuz var, gerekeni gerektiği yerde yapacaktır. Yapmazsa gereğini tarihte olduğu gibi milleti yapacaktır. Şu an ülkemizde devletimizin var oluş gerekçesine saldırıyorlarken, insanımıza yönelik bu tür yaklaşımları anlamakta çok zorluk çekiyoruz. Bu nedenle, Oray Eğin'i tekrar kınarken, uyku tutmayan belleklerimiz ve yorgun yüreklerimizle acımıza kimlikleri yüklemeden gözyaşlarımızı akıttık. Bir kısım güçler ve iç mihraklar coğrafyamızı uzun zamandır cennete değil cinnete dönüştürme gayreti içerisindeler. Başkomutanımızın önderliğinde bu mücadeleyi veren milletimiz istikbal mücadelesini de kazanma yolunda hızla ilerlemektedir." değerlendirmesinde bulundu.