CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Nisan'da başlaması planlanan Rakka operasyonuna ilişkin, "Alın çocuklarınızı siz gidin Rakka'ya" dedi.

Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulunuyor. Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, ABD ile yapılması planlanan Rakka operasyonuna ilişkin oldukça sert ifadeler kullandı. "Şimdi de Rakka’ya gideceğiz diyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Kimin çocuğuna güveniyorsunuz da gidiyorsunuz? Alın çocuklarınızı siz gidin o zaman Rakka’ya. Türkiye’nin güvenliği El Bab’dı bitti" ifadelerini kullandı.

‘GARİBANIN ÇOCUĞU EL BAB’A GİDER’

Siyasetçilerin birinci gündeminde referandumun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın birinci gündeminde işsizliğin olduğunu söyleyerek, "Ne diyorlar 18 yaşına basınca milletvekili olacaksın diyorlar. Bir baba geldi oğlum 28 yaşında kaç yıldır işsiz. Biz milletvekilliği değil çocuklarımıza iş istiyoruz iş. Bu 18 yaşındaki milletvekilliğini Ankara’daki beyler kendi çocukları ve torunları için istiyorlar. Üstelik askerlik de yapmayacaklar. Bereket versin sayın cumhurbaşkanı bunları meydanlarda anlatıyor. Biz anlatsak inanmayacaklar." dedi. Kılıçdaroğlu, "18 yaşında milletvekili yaptıkların askere de gitmeyecek. Ama garibanın çocuğu El Bab’a gider. Şehit olur. sonra ne derler? Çok şükür şehit oldu derler. E peki neden senin çocuğuna bu şehitlik nasip olmuyor? Şimdi diyorlar ki Rakka’ya gidiyoruz. Kimin çocuklarıyla Rakka’ya gidiyorsunuz? Alın çocuklarınızı gidin Rakka’ya." ifadesini kullandı.