Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Keçiören Metrosu' nun açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Açılışını yaptığımız Keçiören Metrosu hattının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu hattın başkente kazandırılmasında emeği geçen Sayın Başbakan, bakan arkadaşlarımız, teknokrat, bürokrat arkadaşlarımız, büyükşehir belediyemiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. 1 milyar lira yatırım değeri olan ve 9 istasyona sahip hatla trafiğin çözüme kavuşacağına inanıyorum. Metronun inşasında yaşanılan sıkıntıları biliyorum. Sabrın sonu selamettir. Bu projenin bitirilmesini sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Keçiörenlilerden haklarını helal etmelerini diliyorum. AKM-Kızılay hattının da en kısa sürede sonuçlandırılmasını özellikle istiyorum.

15 Temmuz Keçiören'in dik duruşunun en güzel örneğidir. Keçiören gaziler, şehitler verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burada Keçiören'de Yozgat'tan, Çorum'dan Çankırı'dan, Kırıkkale'de, Karadeniz'den gelmiş vatandaşlarımız yaşıyor. Keçiören'de kimse kimseye bu Türk mü Çerkez mi Boşnak mı diye bakmaz. Kimse kimseye bu Sunni mi Alevi mi diye bakmaz. Burada herkes komşudur, dosttur, kardeştir.

Farklılıklar üzerinden milletimizi birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar denemedikleri yol kalmadı ama başarılı olamadılar. Kardeşliğimizi bozamadılar, birlik beraberliğimizi zedeleyemediler. Terör örgütü ve destekçileriyle vatandaşlarımız arasındaki ayrımı daima titizlikle yaptık. Kürt vatandaşlarımızın hayatlarını zehir edenleri milletimiz çok iyi gördü görüyor. En son olarak hayat tarzı tartışması üzerinden toplumun bir kesimini tahrik ediyorlar. Milletimiz hangi inançtan olursa olsun, şunu iyi biliyor. Türkiye terör örgütleri tarafından diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Bu millet er meydanından hiçbir zaman kaçmamıştır. Adam gibi karşımıza çıkamayanlar bizi arkadan hançerlemenin gayreti içerisindedir.

Biz DEAŞ'ın tepesine binince daha ileri gitmeyin demeleri boşuna değil. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik. DEAŞ'a karşı başka terör örgütünü destekleyenlerin bahaneleri saha inmemizle boşa çıktı. Bunların derdi bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek değil, bölgenin kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir. Bunların derdi DEAŞ'ı temizlemek değil. Ha DEAŞ ha PKK ha PYD ha DHKPC ha FETÖ hiçbirinin farkı yok.

Biz bu tehditleri oralarda karşılamazsak oralardaki kardeşlerimizin güvenliğini huzurunu koruyamayız. Türkiye'nin güvenliği Gaziantep'te değil Halep'te. Artvin'de değil Batum'da başlar. Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Hem sahada hem masada olarak hukukumuzu sonuna kadar aramakta kararlıyız."

"AŞKINIZ BİTMESİN AMA KEÇİÖREN METROSU BİTTİ"

Öncesinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise özetle şunları söyledi:

"Bugün Keçiören için Ankara için çok önemli bir gün. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak önemli bir eseri açıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, bu metro biraz uzadı. Bitmesi 13 yılı buldu. 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. Yılda 270 milyon yolcu taşıyacak kapasiteye ulaşacak. Sinyal sistemi buna göre yapıldı. Ulaştırma Bakanı olduğum dönemde bunun test sürüşüne geldiğimizde bir genç bana, 'bizim buradaki Keçiören Metrosu önemli bir söyleme dönüştü, aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun hiç bitmesin' söylemi var dedi. Gençler artık yeni bir slogan bulsun. Aşkınız bitmesin ama Keçiören Metrosu bitti.

15 Temmuz Keçiörenlilerin 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık nedeniyle istasyonun adı Şehitler İstasyonu'na döndü, meydanın adı da Şehitler Meydanı oldu. Sayın Cumhurbaşkanım bu hattın hizmete girmesiyle raylı sistem Ankara'da 65 kilometreye istasyon sayısı da 54'e yükseliyor. Ankara için helali hoş olsun. Ankaralılar hak ediyor. Anayasada yapacağımız değişiklikle vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolacak. Milletin kararı her daim geçerli olacak. yeter artık söz milletindir. Milletin kararının üzerinde başka bir karar tanımıyoruz.

  • 10 gün ücretsiz
  • Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir de müjde verdi. Erdoğan 'Açılışını yaptığımız Keçiören Metrosu hattının hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bugünden itibaren fiyatı 2,5 lira olarak belirlendi, ayın 15'ine kadar ücretsiz hizmet verecek. Hayırlı olsun sevgilerimizi saygılarımı sunuyorum' dedi.