Geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bırakmıştı. Gün içerisinde kar yağışı beklenmeyen İstanbul'da sabah saatlerinde hafif derecede başlayan kar yağışı öğle saatlerinde etkisini arttırdı.

METEOROLOJİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul'da aralıklarla yağması beklenen kar yağışının yarın yerini karla karışık yağmura bırakması bekleniyor. Eksi 4 derece olan hava sıcaklığının ise bugünden itibaren yükselecek ve 12 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde İstanbul Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kıyılarının kar yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının; Rize, Artvin, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.