İstanbul merkezli organize sigara kaçakçılığına yönelik 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen kaçak sigaraları piyasaya sürerek terör örgütü PKK'ya finansal destek sağladıkları iddia edilen suç şebekesine yönelik İstanbul'un Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinin yanı sıra Van, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Gaziantep ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında emniyetten çıkarılan zanlılar, çevik kuvvet midibüsü ile Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

Operasyonun İstanbul ayağında arama yapılan adreslerde, 115 bin paket kaçak sigara, 2 tabanca, 1 pompalı tüfek, 137 mermi, bir miktar esrar ve kaçak sigara ticaretine ait notların tutulduğu çok sayıda defter ele geçirilmişti. 2015 yılından bu yana aynı şebekeye yönelik gerçekleştirilen 11 farklı operasyonda piyasa değeri 5 milyon 500 bin lira olan 1 milyon 105 bin paket kaçak sigaranın ele geçirildiği, kaçakçılıkta kullanıldığı belirlenen 6 tır, 3 kamyonet ve 1 otobüse de el konulduğu bildirildi.