İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması kapsamında ödüle layık görülen eserlerin icra edileceği 'İlahi Aşk için Sada' Tasavvuf Musikisi İstanbu Konseri 2 Aralık 2016 Cuma günü Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Saat 20.00'de başlayacak töreni Han Vakfı ve Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) düzenliyor.

İLAHİ AŞKIN SESİ

İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması Tasavvuf musikisinin mühim değerlerinden biri olan form zenginliğini yeniden canlandırmak, bestecileri son dönemde yeterince eser bestelenmeyen formlarda eser bestelemeye ve yeni form arayışlarına teşvik eden, Milletlerarası bir organizasyon.

İlahi Aşkın Sesi Milletlerarası Beste Yarışması dünyanın her yerinden, farklı kültürlerden yetenekli bestecilerin katılımı ile zenginleştirilen, gelenekli olarak her yıl düzenleyeceği “İlahi Aşkın Sesi” konserleri ile musikinin hissî gücünden yaralanarak insanlığa ilahi aşk mesajları vermeyi amaçlıyor.

Ayrıca, İlahi Aşkın Sesi Milletlerarası Beste Yarışması katılımcılarından aldığı güçle çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefliyor. Böylece; günümüz dünyasının yaşadığı sorunlara ilahi aşk ve sevgi esasında alternatif çözümler sunmayı, farklı bakış açılarıyla ruhi ve hissî olgunluğa eriştirmeyi amaçlıyor.