Irak ordusu, Musul'un güneydoğusudaki Bertılla kasabasını tamamen kontrol altına aldı. Irak ordusuna bağlı 9'uncu Zırhlı Birliği çoğunlukla Hristiyanlar'ın yaşadığı Musul'un güneydoğusunda yeralan Hemdaniye ilçe merkezi Karakuş'u tamamen kontrol altına aldı. Altın Gücü olarak adlandırılan anti-terör timleri, Hristiyan gönüllü güçlerle birlikte kentin kuzeydoğusunda Hristiyan ve Ezidiler'in yaşadığı Bertılla kasabasında da hakimiyeti sağladı.

80'DEN FAZLA IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Rûdaw'ın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, ordu tarafından alınan Bertılla kasabadaki çatışmalarda 80'den fazla IŞİD'li öldürüldü. Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, kasabadaki evlerin büyük bir bölümü IŞİD tarafından tamamen tahrip edildiğini aktardı. Rudaw muhabiri, IŞİDin sokak ve caddelere bomba döşediğini ve bölgede bulunan kiliselere de bomba yerleştirdiğini söyledi.

10 BOMBALI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Rûdaw muhabiri Ferhad Dolemeri, IŞİD mensuplarının Bertılla kasabasında 16 bombalı araçla ordu birliklerine saldırdığını ifade ederek, "Kasabada ayrıca IŞİD'e ait 10 bombalı araç imha edildi" dedi. Askeri yetkililer, IŞİD mensuplarının kazdığını tünellerde saklandığını belirtiyor. Hemdaniye ilçesi ve Bertılla kasabasına çok sayıda zırhlı aracın sevkedilmeye devam ettiği kaydedildi.

Hemdaniye ilçesi 30, Bertılla kasabası ise 20 kilometre Musul kent merkezinden uzaklıkta yeralıyor. Peşmerge Güçleri ve Irak ordusu 17 Ekim'de Musul'u Kurtarma Operasyonu başlatmıştı.