Devreye alınan projeyle Türkiye, enerji ve ulaşım projelerinde olduğu gibi küresel veri akışında da köprü vazifesi üstlendi. Türk Telekom iştiraklerinden Türk Telekom International’ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı dünyanın en yüksek kapasiteli deniz altı veri hattı konsorsiyumlarından SEA-ME-WE 5 projesi tamamlandı. Projenin tanıtım toplantısı Türk Telekom ve Türk Telekom International’ın ev sahipliğinde, konsorsiyum üyesi 19 operatörün üst düzey yöneticilerinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirildi.

20 BİN KM UZUNLUĞUNDA HAT

Türk Telekom International’ın Marmaris’te inşa ettiği istasyonun da dahil olduğu proje ile 17 ülke, fiber hat ile deniz altından birbirine bağlandı. Batı Avrupa’dan Orta Doğu ve Güney Doğu Asya’ya uzanan ilk fiber deniz altı bağlantısı olmasının yanı sıra en kaliteli ses ve veri trafiğinde en az gecikme oranı ile dikkati çeken SEA-ME-WE 5, toplam 20 bin kilometrelik hat uzunluğuna sahip.

‘PROJEMİZ KENDİNİ KANITLAMIŞTIR’

SEA-ME-WE 5 Yönetim Komitesi Başkanı Linette Lee ise günümüz teknolojilerinin SEA-ME-WE'nin daha önceki versiyonlarına nazaran büyük bir değişim yaşadığını belirterek, SEA-ME-WE projesinin son teknolojik yeniliklere uygun şekilde teknolojik yeterliliğini ispatladığını söyledi.