Birlikten yapılan açıklamaya göre, film, 15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışmanın uluslararası ortamda doğru anlatılabilmesi ve halk bütünleşmesine dikkati çekmek amacıyla hayata geçirilecek.

Yapımcılığını birliğin genel başkanı Halit Ziya Alptekin'in üstleneceği film, darbe girişimi gecesi ve sonrası yaşanan olayları beyaz perdeye aktarmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alptekin, Türk milletinin gösterdiği destansı direnişin uluslararası kamuoyunda daha net anlaşılması ve yaşanan olayın vahametinin tüm çıplaklığıyla ifade edilmesi adına böyle bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Sinema filmiyle, Çanakkale Geçilmez ve Colours of Turkey başlıklı büyük gösterilerin yapımcısı Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanımız Murat Baytaş bir müzikal hazırlıyor. Sinema filminde birçok yerli ve yabancı oyuncu rol alacak ve filmin yönetmeni sürpriz bir isim olacak." diye konuştu.

Alptekin, son teknolojiyle yapılacak çekimlere ekim ayı içinde başlamayı planladıklarını dile getirerek, film ve müzikal konusunda devlet büyükleri ile sektörden olumlu tepkiler aldıklarını aktardı.

Başta Azerbaycan ve Kazakistan olmak üzere Türki Cumhuriyetlerde birçok tanıtım, belgesel ve prodüksiyonu hayata geçiren birlik, filmi dünya sinemalarında da izleyiciyle buluşturacak.