Fatih Terim'in açıklamalarından önemli başlıklar;

Dünya Kupası'na başlamadan önce önemli bir turnuvayı geride bıraktık. Enes Ünal'ın konuşmaları çok hoşuma gitti. İlk defa onunla buradayız. Gayet güzel cevapler verdi.

En son basın toplantısından bu yana, takvim olarak bir araya gelemedik. Manevi olarak iyi geçtiği söylenemez. Geçen sürede neler olduğunun muhasebesini yapma şansını bulduk. Hepimiz yaşadıklarımızı ve hatta yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Muhasebesini yaptık. Konuşulacak çok şey var elbette.

'KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR'

Konuşacak çok şey var. Artık dünya kupasını konuşacağız ama kısaca merak ettiğiniz birkaç konunun üzerinde durmak istiyorum. Siz zaten soracaksınız. Ben biraz anlatıp tezgah yapayım olayları. Siz oradan sorun soruları.

Milli takım, Türk halkını da temsil eden, sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olmalıdır.

'AY-YILDIZ HEPİMİZDEN DAHA DEĞERLİ'

Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir.Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir. Hepimizden fazla değerli olan, göğsümüzdeki Ay-Yıldızdır.

'GEREKENİ YAPTIM'

Bireysel olarak gerekeni yaptım. En üst seviyedeki yetkili ile 2016'nın düşüncelerini açıkladım ve sorumluluğu yerine getirdim.Başkanla görüşüp Dünya Kupası için planlamalarımızı devam ettirme kararı aldık. Çalışmalarımızı bu yönde yaptık, yapıyoruz.