Eyfel Kulesi'nin, EURO 2016 çerçevesinde Twitter'da en fazla bahsedilen ülke olarak bugün de Türk Milli Takımı'nın renkleriyle ışıklandırılması bekleniyor.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) kapsamında Eyfel Kulesi'nin bugün de Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırılması bekleniyor.

A Milli Takım, bu akşam TSİ 22.00'de Nice kentinde oynayacağı İspanya maçı öncesi Twitter'daki günlük sıralamada yüzde 41,7 ile en çok desteği alan ülkeler arasındaki birinciliğini koruyor. Türkiye'yi yüzde 23,8'le Hırvatistan, yüzde 13,6 ile İtalya takip ediyor.

Ay-yıldızlılar, genel sıralamada da yüzde 23,5'le zirvede bulunuyor.

Eyfel Kulesi, şampiyona boyunca sosyal medya platformu Twitter'da yürütülen kampanya çerçevesinde, her gün maçı olan ülkeler arasında son maç bitiminden 10 dakika sonra en çok destek alan ülke takımının renkleriyle ışıklandırılıyor.

Kule, 15 dakika boyunca seçilen takımın renkleriyle aydınlanıyor. Her maç günü ayrıca kule üzerinde asılı bulunan topa da en çok destek alan ülkenin bayrağı projeksiyonla yansıtılıyor.

Türkiye, şampiyonada 12 Haziran'da Hırvatistan'a karşı oynadığı ilk maçtan sonra Twitter'da en fazla bahsedilen ülke olarak günlük sıralamada yüzde 55,9 oranla birinci olmuştu.