Bu sezon Lens’in forma giymediği maçlarda galip gelemeyen Fenerbahçe bu şanssızlığını kırmak istersen sarı lacivertlilerin teknik patronu Dick Advocaat Hollandalı oyuncusunun yerine Emmanuel Emenike’yi hazırladı. Tecrübeli çalıştırıcı sağ kanatta Lens’in yokluğunda güçlü ve etkili bir oyuncuyu oynatmak istediği için antrenmanlarda sık sık Emenike’yi bu bölgede denedi. Normalde kanatlarda oynamak istemeyen Nijeryalı yıldızı ısrarla bölgede deneyen Advocaat, derbi öncesi futbolcusunun da istekli olması sayesinde istediği verimi aldı. Yine de Hollandalı teknik adam son kararını bugün verecek.

LENS’SİZ OLMUYOR

Emenike’siz Fenerbahçe galip gelirse Lens’siz galip gelememe seriside sona erecek. Transferi gerçekleşmediği için ligin ilk iki haftasında oynayamayan Lens, sakatlığı nedeniyle de iki karşılaşma kaçırmıştı. Ligin ilk 10 haftasında Lens’in oynamadığı 4 maçta Fenerbahçe, 1 yenilgi ve 3 beraberlik aldı. Sarı lacivertliler, Lens’in oynadığı 6 lig maçında ise 5 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı. Tek yenilgi Kadıköy’de Bursaspor karşısında geldi.

OZAN SÜRPRİZİ GELEBİLİR

Advocaat ayrıca antrenmanlarda Ozan Tufan’ı da zaman zaman as kadroda denedi. Genç futbolcunun hızla iyileşmesinden memnun olan tecrübeli çalıştırıcı oyuncunun iyi performansı nedeniyle kararsız kaldı. Bununla beraber Advocaat’ın büyük bir olasılıkla orta alanda Rus futbolcu Roman Neustadter’e şans vermesi bekleniyor. Forvette ise Robin van Persie’nin oynamasına kesin gözle bakılıyor.

Kaynak: Hürriyet