Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçedeki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin teröristlerden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandı.

Çıkan çatışmada 1 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı.

Yaralı asker, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlere yönelik operasyonlar devam ediyor.

Şehidin adı ve memleketi belirlendi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde bugün teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen uzman çavuşun adı ve memleketi belirlendi. Şehit Uzman Çavuş Yaşar Yeniören'in, Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ı sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun da yaralandığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, "19 Aralık 2015 tarihinde saat 10.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.