Konya'nın Meram ilçesi Dere Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Saltık, doğum tarihlerini söyleyen insanların kaç dakikadır hayatta olduğu, önemli gün ve olaylardan günümüze kadar kaç dakika geçtiği gibi birçok işlemi hızlı bir şekilde yapabiliyor.

Mahallenin neşe kaynağı olan ve sorulan sorulara anında yanıt vererek herkesi şaşırtan Saltık, kaç yıldır sigara içtiğini sorduğu müşterilerine de "Sigaraya verdiğin parayla şunları alabilirdin" diyerek, bırakması tavsiyesinde bulunuyor.

Mehmet Saltık, hayatı boyunca yaptığı hesaplamalarda hiçbir zaman hesap makinesi kullanmadığını söyledi.

Sürekli aklından hesap yaparak kendini geliştirdiğini ifade eden Saltık, Allah vergisi bu özelliğinin ailesinden geldiğini aktardı.

Amcasında da bu özelliğin olduğunu vurgulayan Saltık, "İlk olarak 3. sınıfta böyle hesaplamalar yapmaya başladım. O zaman babamın yanında bakkalda çalışıyordum. Müşterilerin aldıklarının ne kadar tuttuğunu çok kısa sürede kafamdan hesaplardım. Bu özelliğimden dolayı çok güzel dönüşler aldım." diye konuştu.

"15 Temmuz'dan bu yana 210 gün, 5 bin 40 saat, 302 bin 400 dakika geçti"
İnsanların yaptığı hesaptan memnun olduğunu ve kendisine güvendiğini belirten Saltık, şunları kaydetti:

"Çevremde birçok insan sürekli bana bir şey hesaplatmak için dükkanıma gelir. 'Benim yaşım kaç, falanca tarihten itibaren kaç saat geçti' gibi birçok soru soruyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız 744 ay, 22 bin 630 gün, 543 bin 120 saat, 32 milyon 587 bin 200 dakikadır hayatta. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gibi bir gün yaşatmasın inşallah, o günden bu yana 210 gün, 5 bin 40 saat, 302 bin 400 dakika geçti. Nisan ayında yapılacak referanduma ise 61 gün, 1464 saat, 87 bin 840 dakika kaldığını söyleyebiliriz."