Sosyal medyada PKK yandaşlarının başlattığı Nusaybin'de 'işkence yapılıyor' yalanına CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu da ortak oldu.

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne bağlı Kuruköy'de köylülerin yoğun baskı altında tutuldukları ve işkenceye maruz kaldıkları iddialarını Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. Tanrıkulu, Kuruköy’de 10 Şubat - 20 Şubat 2017 tarihleri arasında köylülerin yoğun bir baskı altında tutuldukları ve işkenceye maruz kaldıkları iddialarını hatırlatarak, "Bugüne kadar Kuruköy’de yaşananlar konusunda kamuoyunu aydınlatıcı, özellikle köydeki yaşlı, çocuk ve hastalarla ilgili kaygıların giderilmesi konusunda hükümet tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN TANRIKULU'NA CEVAP GELDİ

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun işkence yapılıyor’ dediği Nusaybin’deki operasyonlarda 4 terörist ölü ele geçirildi. Mardin Valiliği de operasyonla ilgili detaylı açıklama yaptı. Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Nusaybin’de işkence yapılıyor dediği köylerde Mehmetçik vatandaşların ihtiyacını karşılıyor