Dan Brown'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Robert Langdon" üçlemesinin son halkası "Cehennem/Inferno", 14 Ekim'de sinemaseverlerle buluşacak.

Kanyon AVM'deki basın gösteriminin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sinefesto Genel Yayın Yönetmeni Serkan Baştimar, kitabı okuyanların filmden hoşlanmayacağını belirterek, "Film, aksiyon tutkunları için tatmin edici, heyecanlı bir turistik gezi gibi." dedi.

Baştimar, filmin iskeletinin "Bond" filmleri formülü üzerinden kurgulandığını dile getirerek, "İstanbul beklentisiyle sinemaya gidenleri çok da tatmin edemediğini söylemem gerek. İstanbul'a uğrayan her yapım gibi ezan sesi ve camiyi eksik etmeyen Inferno, Yerebatan Sarnıcı ile bu eksikliğini gideriyor. Film, kitabın içerdiği bilgiden ziyade aksiyon yönüne evriliyor. 'Robert Langdon' karakteri, profesörlükten James Bond'luğa terfi etmişcesine aksiyonun içine dalıyor. Klişeleri bolca görüyoruz ve şaşırtması beklenen hiçbir gelişme, işlevine ulaşamıyor." diye konuştu.

Habertürk sinema yazarı Kerem Akça da "Dan Brown" uyarlamalarının sinema tarihindeki öneminin tartışılabileceğine işaret ederek, "Bunlar arasında en sürükleyici ve evrensel iş 'Cehennem' filmi olmuş. İstanbul'un alışık olduğumuz genel plandan yansıtılan, oryantalist görüntüsüne başvurmayan son bölüm de kıvamında. Elbette o kısımdaki kimi detaylar da tartışılacaktır." ifadelerini kullandı.