Ankara'da strafor üretimi yapan bir fabrikanın, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kediler için özel evler hazırladığını sosyal medya aracılığıyla öğrenen topluluk, yetkililerle iletişime geçti. Fabrikadan 20 kedi evi edinen topluluk üyeleri, Eskişehir'de sokak hayvanlarının yoğunlukta olduğu park, bahçe, site, iş yerleri ve apartmanların uygun yerlerine yerleştirdi.

"500 kadar kedi evini monte etmeye devam edeceğiz"
Eskişehir Düş Bahçesi Çocukları Topluluğu Kurucusu Hüseyin Özgören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da faaliyet gösteren bir strafor fabrikasının sosyal sorumluluk projesi kapsamında kedilere özel ev ürettiğinden haberdar olduklarını belirtti.

Fabrika yetkilileriyle görüştüklerini ifade eden Özgören, "Projeyi Eskişehir'de de uygulamaya koyacağımızı anlattık. Onlar da hiçbir bedel talep etmeden, strafordan yapılmış 20 kedi evini üreterek bize gönderdi. 2017 yılında 500 kedi evini kente getireceğiz. 500 kadar kedi evini hayvanseverlerin de yönlendirmesiyle belirtilen noktalara monte etmeye devam edeceğiz. Bu projeyi Eskişehir'e kazandırdığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.