Ülkenin belirlenen hedeflere ulaşmasının kamu, işveren ve çalışanların birlikte hareket etmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Soylu, "Ek gösterge, 4/a, 4/b, 4/c ve bütün bunların tamamının bu dönemde tekrar değerlendirmeye muhtaç olduğunu ifade etmeliyiz" diye konuştu.

"ESNEK ÇALIŞMA KONUSUNDA ÇEKİNCELERİMİZ VAR"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda öngörülen değişikle iş güvencesinin kaldırılacağı yönünde iddiaların ortada dolaştığını söyledi.

Terör faaliyeti içerisinde olan memurların kamudan uzaklaştırılmasının Türk Ceza Kanunu ile mümkün olduğunu belirten Koncuk, terör faaliyetine karışmış memurlar gündeme getirilerek tüm memurların iş güvencesinden yoksun bırakılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Devlet Memurları Kanunu'nun ülkenin, kamunun ve çalışanların ihtiyaçları doğrultusunda değişebileceğini dile getiren Koncuk, devlet denilen yapının memurlarıyla anlam kazanacağını vurguladı.

Koncuk, esnek çalışma uygulamasına yönelik eleştirilerde bulunarak, "Çalışma hayatını daha da gevşetir, daha da sulandırır. Uzaktan kontrol yöntemiyle esnek istihdam falan böyle bir çalışma olamaz. Bizim ve diğer sendikaların bu konuda çekinceleri var" dedi.