Başbakan Yıldırım, ''Terörden korkmak, terörle korkutmak ancak ve ancak terörün işine yarar, teröristlerin işine yarar. Amerika ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenli, Avrupa, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun açılış törenindeki konuşmasında turizimcilere uyarılarda bulunarak, "Bugün turizm sektöründe bir adım öne çıkmak için başkaları hakkında dedikodu üreterek, bir yerleri güvensiz ilan ederek iş yapmaya çalışanlar var." dedi

'HAVACILIĞIN MERKEZİ TÜRKİYE'

Başbakan Yıldırım, Türkiye'de ulaşımı kolaylaştırmak için birçok dev proje gerçekleştirdiklerini kaydederek, "70'li yıllarda havacılığın merkezi Amerika'daydı. 80'li yıllarda Avrupa'nın batısına doğru geldi. 90'lı yıllarda Avrupa oldu. 2000'li yıllarda artık doğuya doğru devam ediyor. Şu anda havacılığın merkezi Türkiye'ye kayıyor. Bu, tarihin tekerrürüdür. Bir zamanlar İpek Yolu'yla, Baharat Yolu'yla doğudan batıya zenginlik için göç vardı. Şimdi artık zenginlik doğuya tekrar döndü. Dolayısıyla da hicret batıdan doğuya doğru olmaya başladı. İster doğuya gidin ister batıya gidin Anadolu'dan geçeceksiniz, başka yolu yok." ifadesini kullandı.

TURİZİMCİLERE KRİTİK UYARI

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyanın hiçbir yerinde güvenli bir ülke yoktur, eğer güvenlikten bahsediyorsak. Terör, her yerde, adres tanımıyor. Avrupa'nın göbeğinde terör oluyor. Türkiye'de de oluyor, Ortadoğu'da da oluyor, kuzeyde de oluyor, her yerde oluyor. Terörün olmadığı yer yok. Terörden korkmak, terörle korkutmak ancak ve ancak terörün işine yarar, teröristlerin işine yarar. Onun için ben gururla ve güvenle söylüyorum, ABD ne kadar güvenliyse Türkiye'de o kadar güvenli. Avrupa, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli. Onun için bu terörü, turizmi baltalamak veya turizmde avantaj sağlamak için lütfen kullanmayalım. İnsanların buluşmasına, kardeş olmasına, bölgesel ve küresel barışın tesis edilmesine destek olalım, köstek olmayalım. Bu vesileyle bu çağrımı da buradan ifade etmek istiyorum."

'TERÖRİSTLERİN İŞİNE YARAR'

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin bölgede ve dünyada kardeşliğin, barışın ve huzurun sağlanması için çok büyük gayret sarf ettiğini, büyük fedakarlık yaptığını belirtti. "3 milyondan fazla, canını kurtarmak için evini, barkını, memleketini bırakan insanlara kucak açan, onları bağrına basan, ekmeğini paylaşan ülkenin adı Türkiye'dir" diyen Yıldırım, bunun dünyada başka bir örneğinin de bulunmadığını ifade etti.