Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını son maçta kaybeden Beşiktaş'a, UEFA'dan gelecek yaklaşık 35 milyon avroluk gelir teselli olacak.

Geçen yıl Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olarak 2009-2010 sezonundan bu yana hasretini çektiği UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan Beşiktaş, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının farkını ekonomik açıdan da yaşayacak.

Avrupa Ligi'nde üst turlara çıkamasa bile kasasını dolduracak
Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu 7 puanla 3. sırada bitirerek Avrupa Ligi'nde son 32 turuna kalan Beşiktaş, daha üst turlara çıkamasa bile kasasını dolduracak.

Beşiktaş'ın bu sezon 507 milyon avroya çıkan yayın geliri havuzundan alacağı pay, henüz netleşmedi. Fakat 2015-2016 sezonunda Galatasaray'ın, 482,8 milyon avroluk yayın hakkı geliri pastasından 17,881 milyon avro alması bu konuda fikir veriyor.

Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı, performans primi ve Avrupa Ligi tur primiyle beraber 16,7 milyon avro para ödülüne hak kazanan siyah-beyazlıların, 2016-2017 sezonunda UEFA'dan sağlayacağı tahmini gelir, bu hesaba göre yaklaşık 35 milyon avro oluyor.

Bu da Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başaramadığı önceki 5 yıl içinde UEFA kulüp organizasyonlarından elde ettiği 26 milyon 787 bin 734 avroluk geliri geçeceği anlamına geliyor.

Kulübün bu sezon UEFA organizasyonlarından sağlayacağı gelir, Alman sitesi transfermarkt'ın verileri referans alındığında, son 3 sezonda yaptığı 35,5 milyon avroluk transfer harcamasını da yaklaşık olarak karşılıyor.