20 bin öğretmen ataması referandum öncesinde yapılacak. Şubat ayında atama bekleyen Öğretmen adayları için de bir müjdelerinin olduğunu belirten Yıldırım, 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdiklerini, buna ilişkin işlemlerin Mart ayında başlayacağını aktardı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin etrafını terör örgütlerinin egemenlik alanı olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün adı ne olursa olsun, hiç fark etmez, ister dayı olsun ister yeğen olsun, ister kuzen olsun, ister kardeş olsun, bunların topunun bu ülkeye tehdit olmayacak şekilde kökünü kazıyacağız." ifadesini kullandı. Başbakan Yıldırım, "Terör örgütleri arasında ayrım yapanların şunu iyi bilmesi lazım: Bizim için PKK eşit YPG eşit PYD, DEAŞ eşit FETÖ. Hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür. Türkiye'nin ulusal güvenliği ve çıkarları için bunların hepsiyle amansız mücadelemiz devam edecek." dedi.

'MEMLEKETİN HAYRINA EVET DEMEZLER'

Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, terör örgütlerinin 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü dile getirerek, "Siz bakmayın, 'Hayır' türküsüyle milletin içini karartan bu felaket tellallarına. Ne diyor bu tellallar? 'Ülke bölünecek'. Bu referanduma 'Evet' deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil, koşa koşa 'Evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten? Böyle fırsat gelmiş ayaklarına teperler mi? FETÖ terör örgütü 'Hayır' kampanyası yapıyor. Pensilvanya'daki fitne yuvasından 'Hayır' oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye 'Evet' derler mi? Demezler. O yüzden de 'Hayır' diyorlar" dedi.

'CHP FİLMDEN MEDET UMUYOR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu sana seslenen Yıldırım, "Kılıçdaroğlu halk oylaması için bir ilham peşinde. Nerede bulmuş ilhamı? Şili’de. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Tamam anladık, uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız amma hani değişiyordunuz? Hani artık halkı esas alacaktınız? Şili’ye kadar uzanacağınıza, Şile’ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine gitseydiniz." dedi.

ÖĞRETMENLERE ATAMA MÜJDESİ

Konuşmasında, öğretmen adaylarına atama müjdesi veren Başbakan Yıldırım, "Öğretmen adaylarımız içinde bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor" dedi.

BOZKURT İŞARETE SÜRPRİZİ

Başbakan Yıldırım konuşması sırasında, salondaki bir grup ziyaretçiye bozkurt işareti yaparak, seslendi. Yıldırım, "Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim, 'Önce memleketim, önce milletim' dediler ve birlikte yola çıktık. Nasıl unuturuz?" dedi.