Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Otuz üç gün oldu görevdeyim. Bu süre içerisinde yurdun her köşesine gittim, özellikle de Doğu ve Güneydoğuda vatandaşlarımızla hasbihal etme, onlarla iftar sofrasında bulunma fırsatı oldu. Gördüm ki bir kez daha, Türk milleti büyük millet, Türkiye büyük bir ülke. Çünkü Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız asla ve asla terörün oyununa gelmemekte kararlı. Devletiyle, milletiyle beraber, tasada ve sevinçte beraber olmayı kabul etmiş ve bu yönde hiçbir tereddüdü yok. Bunu çok iyi şekilde gördük.

Planlananlarla birlikte 2023 yılında İstanbul'un tam bin kilometre raylı sistemi olacak. Bu ne demek biliyor musunuz Londra'nın raylı sisteminin iki katından fazla demek. İstanbul'a da yakışır, İstanbul için de çok güzel olur.

14 yıl boyunca hem çalıştık, hem vesayetle mücadele ettik. Önümüze çıkan engelleri birer birer ortadan kaldırarak bu günlere geldik. Çok şey başardık ama işimiz bitmiş değil. Şimdi artık Türkiye'de güven ve istikrarı kalıcı hale getirmenin tek bir yolu kaldı, Başkanlık sistemi ve yeni anayasa. Yolları biz yaptık, köprüleri biz yaptık, gönüllere yollar yaptık, inşallah milletimizle birlikte Türkiye'nin başkanlık yolunu da birlikte açacağız.