Başbakan Binali Yıldırım, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, temelini 9 Kasım 2012’de karlı bir günde attıkları tünelin açılışını da yine bolluk ve bereket dolu bir günde yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, sadece Çankırı ve Kastamonu için değil tüm Türkiye için de çok büyük öneme sahip bir eseri ülkeye kazandırdıklarını, 139 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Güçlü siyasi irade ve tek başına iktidar olmayınca işlerin geriye gittiğini, kazanımların kaybedildiğini vurgulayan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunların içinde darbe hükümetleri de var. Darbeler bizim kazanımlarımızı hep geri götürdü. AK Parti iktidarında 3 darbe girişimi oldu. Eğer koalisyon olsaydı biz de şapkamızı alır giderdik ama darbeciler milletin karşısına şapka çıkardılar. Darbecilere darbeyi yaptınız 15 Temmuz'da. İşte bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin hatırasını yaşatacaktır. 15 Temmuz gecesinin en büyük şahidi Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'dir. Bu tüneli açmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz."

"346 bin saat tasarruf sağlayacağız"

Yıldırım, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle 8 milyon litre yakıttan, 346 bin saat zamandan tasarruf sağlayacağız. Böylece memleketin ekonomisine yılda 40 milyon lira katkı sağlayacağız." dedi.