Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'dan son dakika kıdem tazminatı açıklaması. Kıdem tazminatının yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışmanın ne aşamada olduğunu" sorması üzerine Soylu, her 100 çalışandan sadece 14'ünün kıdem tazminatını alabildiğini işaret etti.

"HAKKANİYETLİ BİR SÜRECE DÖNDÜRMEK DURUMUNDAYIZ"

Bir gazetecinin "Kıdem tazminatının yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışmanın ne aşamada olduğunu" sorması üzerine Soylu, her 100 çalışandan sadece 14'ünün kıdem tazminatını alabildiğini işaret etti.

Herkesin kıdem tazminatını alabildiği bir yapıyı kurmak istediklerini vurgulayan Soylu, "Biz bu yapıyı hakkaniyetli bir sürece döndürmek durumundayız. Dosyanın kapağını daha yeni açtık. Sosyal taraflarla bu konuyu görüştük. Hükümetimizin reform ve eylem planı arasında bu da var. Şu anda biz çalışıyoruz, sosyal taraflar da çalışıyor. Var olan haktan geri gitmek diye bir şey yok. Biz alın terinin ve emeğin hakkını gözetmek için bu adımları atıyoruz. Herkes bir günlük kendi kıdem tazminatını görebilecek. Bu işçi ile işveren arasındaki tehditleşmeyi de ortadan kaldıracak" dedi.