Bedensel engelli olmasına rağmen hayattan hiç kopmayan Mülkiye Aslan, çevresindekilerin "Ne işin var sokakta, git evinde otur" gibi sözlerine rağmen gittiği kursta, filografi sanatını öğrendikten sonra, kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Konya'da yaşayan bedensel engelli Mülkiye Aslan (40), karşısına çıkan tüm zorluklara rağmen, azimle çalışarak çevresindekilere örnek oluyor. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Harran Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu su ürünleri bölümünü bitiren Aslan, iş başvurularında insanların "Üç dakikada üçüncü kata inip çıkabilir misiniz" gibi sorularıyla karşılaşmasına rağmen moralini hep en üst düzeyde tutarak, hedeflerini bir bir gerçekleştirdi.

"Hayattan hiç kopmadım"
Üniversite hayatını bitirdikten sonra da çalışmaya devam eden Aslan, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan ve 1 yıl süren filografi sanatı kursunu başarıyla tamamlayarak, eğitmen oldu. Yaklaşık 3 yıldır KOMEK'te eğitmen olarak çalışan Aslan, bu sanat dalında 80 eser ortaya koyduktan sonra 2 defa kişisel sergisini açtı.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOMEK'te eğitmen olmasının büyük zorlukları aşarak kazandığı en büyük başarı olduğunu söyledi.

Engelliler için en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğunu ifade eden Aslan, "Evimiz Konya merkezine uzak olduğu için akülü arabayla gidip gelme durumumuz yoktu. O nedenle çok zorluklar yaşadım. Duraklarda beklerken engelli olduğum için 'Ne işin var sokakta, git evinde otur' gibi sözlerle karşılaştım. Ancak karşılaştığım tüm zorluklara, engellere rağmen hayattan hiç kopmadım, daha sıkı sarıldım." dedi.