Bakan Soylu, iş güvenliği ve mesleki yeterliliğe dikkat çekerek, ”İmtihanlarda en çok kalanlar asansörcüler. Neredeyse 10'da 1-2 başarı var. Bu rakam ürkütücüdür. Demek ki bizim 'mesleki yeterlilik Belgesi’ne olağanüstü derecede ihtiyacımız var “dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Mesleki yeterlilik konusunda eksiklikler olduğunu belirterek, ”Bütün Türkiye'ye çağrımdır; İmtihanlarda en çok kalanlar asansörcüler. Neredeyse 10'da 1-2 başarı var. Bu rakam ürkütücüdür. Demek ki bizim 'mesleki yeterlilik Belgesi’ne olağanüstü derecede ihtiyacımız var “dedi.

Soylu, iş sağlığı ve güvenliği meselesinin en önemli konularından biri olduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

"40 mesleğin 17'si inşaat mesleğidir ve bu mesleklerde 1 Ocak 2017'den itibaren yeterlilik belgesi olmadan çalışmak mümkün olmayacak. Bütün Türkiye'ye çağrımdır. İmtihanlarda en çok kalanlar asansörcüler. Neredeyse 10'da 1-2 başarı var. Bu önemlidir, hepimizin derdi çünkü, her gün asansöre biniyoruz. Bu rakam ürkütücüdür. Demek ki bizim 'mesleki yeterlilik belgesi'ne olağanüstü derecede ihtiyacımız var. Bu neyi sağlayacak? Hem iş sağlığı güvenliğini beraberinde getirecek hem de nitelikli ürün üretebilme kabiliyetini sahip olacağız."

Hepatit c yi önleyeceğiz

Soylu, vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimi̇ kolaylaştırdıklarını belirterek, "Hepatit C'nin bir şekilde sirayet ettirdiği, sonuç oluşturduğu siroz hastalığı ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu önemli bir adımı atıyor. Türkiye'de bu hastalıkla uğraşan 36 bin kişinin hastalıktan yüzde 99.5 oranında kurtulmasına yönelik bir paketi daha Türkiye'nin önüne getiriyor." diye konuştu.


Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak bir şekilde düzenlediği, entegre çalışmaların işlevselliği artacağını, bürokrasiyi biraz daha azalacağını belirten Soylu, Prim teşviklerinin istihdama olumlu katkısı olduğunu,

Sağladıkları çeşitli̇ prim teşvikleri̇ ile istihdam üzerindeki̇ yükleri̇ önemli̇ ölçüde azalttıklarına vurgu yapan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"2016 yılı nisan ayında 9 milyon 4 bi̇n sigortalımızın çalıştığı 1 milyon 293 bi̇n i̇ş yeri̇ teşviklerden yararlanmıştır. 2004 yılından bu yana 12 alanda verdiğimiz toplam prim teşviki̇ 63 milyar 615 milyon liradır. “

Bakan Soylu, genel sağlık sigortası uygulamasının dünya çapında bir başarı hikâyesi bulunduğunu anımsatarak, "2012 yılında yeşi̇l kartlı vatandaşlarımızı da genel sağlık sigortasına alarak, bugün vatandaşlarımızın yüzde 97,7’si̇ni̇ sosyal güvenlik şemsiyesi̇ altına almış bulunuyoruz. Bu, dünyanın süper devleti Amerika'nın başaramadığı bir sonuçtur." diye konuştu.