Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'da düzenlenecek toplantıyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için kampanya tanıtımını yapacak. Başbakan Yıldırım, Ankara Arena'da saat 11.00'de düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna AK Parti'nin referandum öncesi izleyeceği yol haritasını açıklayacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylamasının detayları için kameraların karşısına geçecek olan Yıldırım, vatandaşlara sahada nasıl bir yol izleneceği konusunda bilgi vermiş olacak. Toplantıya, 30'u uluslararası olmak üzere 400 STK'ya davetiye gönderildi. 60'ı yabancı olmak üzere yaklaşık 500 basın mensubu da salonda yerini alıyor.

Toplantı için 123 yabancı misyon şefine davet gönderilirken Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şefleri salonda olacak. Sloganlar, Başbakan Yıldırım'ın konuşması esnasında kamuoyuyla paylaşılacak. Halk oylaması için 5-6 şarkı kamuoyuna duyurulacak.
Olçok'lar anılıyor.

Ankara Arena sabahın ilk saatlerinden itibaren dolarken, alanda hüzne boğan bir eksiklikse davetlilerin dikkatini çekiyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısı olan ve miting organizasyonlarının büyük söz sahibi olan ve 15 Temmuz gecesi oğluyla Abdullah Tayyip Olçok'la şehit düşen Erol Olçok, Ankara Arena'da anılıyor. Salona gelenleri baba-oğul şehit düşen Olçok'ların dev fotoğrafları karşılıyor.

Ankara Arena'da gözleri dolduran pankartAnkara Arena'da gözleri dolduran pankart