ABD'ye ait Almanya'daki Ramstein Hava Üssü ve Avrupa'daki diğer ABD üslerinin NATO saldırıları için çıkış noktası olarak kullanıldığını ifade eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) eski başkan yardımcısı Willy Wimmer, Ramstein'in iki yıl içinde kapatılabileceğini vurguladı

Bir dönem Alman Savunma Bakanlığı'nın eski parlamento sekreteri olarak görev yapan Wimmer, Sputnik'e verdiği demeçte üs anlaşmalarının Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesi çerçevesinde imzalandığını anımsatarak "O zaman NATO, Rusya sınırından bin kilometre uzaktaydı. 1999 yılında kabul edilen doktrinle birlikte NATO, savunma ittifakı olmaktan çıkıp saldırı makinesine dönüştü. Bugünse NATO, yeni haliyle Rusya sınırlarına ulaştı. Günümüz koşullarında Almanya'daki ABD üslerinin ne uluslararası hukuk ne de devlet hukuku açısından meşruiyeti bulunuyor" diye konuştu.

"Ramstein üssünde neler olduğunu bilen var mı?" sorusunu yanıtlayan Wimmer, üste Alman irtibat subayları bulunduğunu, dolayısıyla Alman hükümetinin bilgi sahibi olması gerektiğini belirtti. Dünya genelinde insansız hava araçlarının kullanıldığı ölümcül saldırıların Ramstein'dan da gerçekleştirildiğini ifade eden Wimmer, "Federal hükümet, bunu biliyor ancak halktan gizliyor. Bu bir ayıp" diye konuştu.