Yasin Aktay, " Aslında bu ifadesi bile, tek başına bazı belediyelerin Kandil'le olan, terör örgütüyle olan ilişkisini gösteren sözler bunlar. Bazı belediyeler ne yazık ki terör örgütü tarafından yönetiliyor. Bu belediyelerden herhangi bir söz işittiniz mi bu konuda? Bu konuya itiraz eden bir protesto niteliğinde ses duymuyoruz ama Kandil'den ses geliyor. Bir belediyenin bir terör örgütü tarafından adeta yönetiliyor olması artık kabul edilebilecek bir hadise değil" dedi.

"AB'Yİ YÖNETEN GÜÇLERİN ÇOK DAHA CİDDİ DÜŞÜNMELERİ GEREKİYOR"

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Aktay, İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB)'nden ayrılma kararıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Çok sıradan bir olay değil, tarihi bir olay. AB'nin geleceğine dair şu ana kadar karşılaştığımız bir kriz. Bu, endişe verici bir durum. AB'nin biraz daha kuşatıcı olması, demokratlık iddiası zaten var, böyle bir referanduma götüren süreç, daha fazla artan muhafazakarlık, bunlar AB'nin savunucusu olan aktörlerin daha çok üzerinde durmaları gereken bir durumdu. AB'nin aktörleri bu konuda şimdiye kadar gerekli duyarlılığı gösteremediler. Referandumun bu şekilde neticelenmesi İngiltere halkının bir kararıdır. İngiltere'nin Türkiye karşıtlığı konusunda, Cameron'un seçim kampanyası esnasında Türkiye hakkında yaptığı açıklamalar bazı sağ seçmeni rahatlatmak adına ileri sürülmüş birtakım argümanlardı. Türkiye'ye ömür biçti. Türkiye, AB'nin üyesi olmasa da Avrupa'nın bir parçası. AB'yi yöneten güçlerin İngiltere referandumunu da önlerine koyup çok daha ciddi düşünmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"KANDİL'DEN SES GELİYOR"

MYK toplantısında yeni Anayasa konusunun da ele alındığını belirten Aktay, "Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net bir takvimin veya yol haritasının oluşabileceğini söyleyebilirim" dedi.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Aktay, Murat Karayılan'ın teröre destek verdiği tespit edilen belediyelere atanacak yeni yöneticilerle ilgili ifadelerinin sorulması üzerine "Teröristliğini gösteriyor. Aslında bu ifadesi bile, tek başına bazı belediyelerin Kandil'le olan, terör örgütüyle olan ilişkisini gösteren sözler bunlar. Bizi de harekete geçiren şey tam da bu ilişki. Terör örgütüyle bazı belediyeler arasında ne yazık ki organik bir ilişki var. Bazı belediyeler ne yazık ki terör örgütü tarafından yönetiliyor. Bunun sadece sözü edildi. Bakın ses Kandil'den geliyor. Bu belediyelerden herhangi bir söz işittiniz mi bu konuda? Bu konuya itiraz eden bir protesto niteliğinde ses duymuyoruz ama Kandil'den ses geliyor" diye konuştu.

"HDP'NİN SEÇİM KAMPANYASINI PKK YÜRÜTMÜŞTÜR"

AK Parti Sözcüsü Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok aşikar bir durum vardı. 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da malum partinin, HDP'nin seçim kampanyasını PKK yürütmüştür. Terör örgütü yürütmüştür. Bu durum, bizim kararlılığımızı daha da artırmaktır. Bir belediyenin bir terör örgütü tarafından adeta yönetiliyor olması artık kabul edilebilecek bir hadise değil"