ABD'nin Louisiana eyaletinde salı günü bir siyahinin polis tarafından öldürülmesinin ardından benzer bir olay da Minnesota'da yaşandı. Polis, trafik kontrolü için çevirdiği bir araçta, ehliyetini çıkarmaya çalışan Philando Castile'i 4 el ateş ederek öldürdü.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTILAR

Olay, Lavish Reynolds adlı kadının, vurulan erkek arkadaşı Philando Castile'in ve kendisine de silah doğrultan polisin görüntülerini sosyal medyada paylaşmasıyla yankı uyandırdı.

St. Anthony polisi, olayın, Falcon Heights'te çevirmeye takılan bir araçta yaşandığını açıkladı.

POLİS MEMURU ZORUNLU İZNE ÇIKARILDI

Lavish Reynolds, erkek arkadaşının ehliyetini çıkarmaya çalışırken polis tarafından vurulduğunu söyledi. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve ateş açan memurun zorunlu izne çıkarıldığını bildirdi.

Reynolds, olaydan sonra çektiği videoda polisin, bir okulda kafeterya yöneticisi olan 32 yaşındaki Castile'e dört el ateş ettiğini ileri sürdü.

Olay sırasında araçta Reynolds'ın kızının da bulunduğu kaydedildi.

SALI GÜNÜ DE LOUISIANA'DA YAŞANMIŞTI

ABD'de Louisiana'nın Baton Rouge kentindeki bir marketin dışında salı günü polisin açtığı ateş sonucu 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling'in hayatını kaybetmesi, ülkede yeniden polis şiddetine yönelik protestolara yol açmıştı.

Olayı protesto için Twitter üzerinden kullanılan "#AltonSterling" etiketi, bir anda ABD'de en üst sıraya çıkmıştı.

YENİ BİR FERGUSON OLUR MU?

2014 yılında, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında yaşayan Michael Brown isimli silahsız siyahi genç, bir polis tarafından uygulanan polis şiddeti sonucu ölmüştü.

Bu olaya tepkiler çığ gibi büyümüş ve Missouri genelinde başlayan protestolar Amerika'nın dört bir yanına yayılmıştı.

Türkiye de, Amerikan hükümetine sorumluluk ve itidal çağrısı yaparak eylemcilere yapılan orantısız güç kullanımı için 'kaygı verici' ifadelerini kulanmıştı.