Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin "30 yıl içinde Avrupa Birliği diye bir şeyin kalmayacağı görülüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin, "Önemli bir adımdır. Avrupa’nın 30 yıl sonrasını göremeyenler, Türkiye’ye 3 bin yıl sonrasını tavsiye etmişlerdi, '3 bin yılında Türkiye ancak girer' demişlerdi. Herhalde 3 bin yılına kalmayacak. 30 yıl içinde Avrupa Birliği diye bir şeyin kalmayacağı görülüyor." dedi.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen, "Tarihi ve Kültürel Yapısıyla Tarihi Yarımada" konulu "Sosyal Medya Sohbetleri"ne katılan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş düzenlenen programın ardından gazetecilerin, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin sorularını da yanıtladı.

İngiliz halkının kendi tercihi olan bu karara saygı duyulması gerektiğini belirten Kurtulmuş, seçim kampanyasında Avrupa Birliği’nden çıkmak isteyenlerin yapmış olduğu çok çirkin bir propaganda olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, özellikle İslam ve Türkiye karşıtlığını kullanarak, Avrupa Birliği’nden korunmak için bir takım şeyler söylendiğini aktardı.

"TÜRKİYE SEÇİMİN BİR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI"

Kurtulmuş, "Türkiye 3 bin yılında ancak Avrupa Birliği’ne girebilir" diyenlerin olduğunu anımsatarak, "Ayrıca, 'Türkiye nasıl olsa girmeyecek. Telaşlanmayın.' diyenler oldu. Bu şekilde Türkiye seçimin bir malzemesi haline getirilmeye çalışıldı. Sayın Cameron’a, 'Siz Türkiye’nin ne zaman gireceğini değil, 30 sene sonra Avrupa’nın ne hale geleciğini düşünün. Onu konuşun” demiştik." değerlendirmesini yaptı.

"30 YIL İÇİNDE AVRUPA BİRLİĞİ DİYE BİR ŞEYİN KALMAYACAĞI GÖRÜLÜYOR"

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasının önemli bir gelişme olduğunun altını çizen Numan Kurtulmuş, "İngiliz halkının bileceği bir şeydir ama Avrupa için aynı zamanda eş zamanlı olarak hem dağılma süreciyle ilgili bir tehlikeyi ortaya koyuyor, hem de buna paralel olarak aşırı sağ akımların gelişmesiyle ilgili de yeni bir Avrupa içi gerilim sinyallerini veriyor. Kaldı ki bu gerilimlerle birlikte sadece Avrupa içerisinde değil, dünya siyasetinde de yeni bir gerilimin eşiğinde olduğumuzu görmemiz lazım. Önemli bir adımdır. Avrupa’nın 30 yıl sonrasını göremeyenler, Türkiye’ye 3 bin yıl sonrasını tavsiye etmişlerdi, '3 bin yılında Türkiye ancak girer' demişlerdi. Herhalde 3 bin yılına kalmayacak. 30 yıl içinde Avrupa Birliği diye bir şeyin kalmayacağı görülüyor." ifadelerini kullandı.