Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Bir aya kadar bin 500 psikolog alacağız" dedi.

Ramazanoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nce "Kadın ve Yoksulluk" ana temasıyla düzenlenen 2. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi'ne katıldı. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Kız çocuklarının eğitimine değinen Ramazanoğlu, "AK Parti olarak iktidara geldiğimizde ortalama kız çocuklarının eğitimi, okulda kalma süresi yaklaşık 4 yıl civarındaydı. Bu 2002 yılı istatistikleri. Erkek çocukların ise 5 ile 5,5 yıl arasındaydı." dedi.

Bakan Ramazanoğlu, 12 yıl içerisinde "Haydi Kızlar Okula", "Analı Kızlı Okula Gidiyorum", "Baba Beni Okula Gönder" gibi çok büyük kampanyalar düzenlendiğini anımsatarak, "Bu kampanyalara önderlik etmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendiyi buradan şükranla, minnetle anıyorum. Çünkü o, kadınların eğitimlerine gönül vermiş birisiydi. Buradaki eksikliği gerçekten yüreğinde hissetmiş birisiydi" diye konuştu. Kampanyaların başarılı olduğunu belirten Ramazanoğlu, kız çocuklarının da 6.7 yıl erkek çocukların da ise 8.5 yıl okulda kalma sürelerine ulaştıklarını ifade etti.

"ORTA ÖĞRETİM YURTLARI YAPIYORUZ"

İl ve ilçelerde orta öğretim yurtları yaptıklarını ifade eden Ramazanoğlu, "Özellikle kızlar için yurtlar yapıyoruz. Hem kız hem erkek çocuklar için. Bunlar butik yurtlar. Kız çocuklarının 12 yıllık temel eğitimi bitirmesi bizi başka nelerden koruyor. Kız çocuklarının yoksulluğunu perçinleyen, erken yaşta evlilikler, erken yaşta anne olmaları, aile içi ensest ve ona bağlı olarak kız çocuklarının psikolojik travma ve ondan sonraki hayatının dizayn edilmesindeki travmalar" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 15 BİN SOSYAL DANIŞMAN"

Ramazanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Bir aya kadar bin 500 psikolog alacağız. Toplum hizmetleri uzmanları, çocuk gelişimi ve sosyolog alıyoruz. Personel alımımız üç dört yıla kadar devam edecek. Hedefimiz, 15 bin sosyal danışmanıyla bütün Türkiye'nin, her ailenin bir sosyal danışmanı olması. Aynı zamanda da çalışanlarımızla direkt ailenin içinden elde ettiğimiz verilerle de Türkiye'nin sağlıklı aile istatistiklerine ulaşmış olacağız. Şu anda aile istatistiklerinin çok sağlıklı olduğunu söyleyemiyoruz'

Kongreye "Göçmen kadınlar ve Devletsiz Neslin Çocukları: Haksızlıktan Yoksulluğa" adlı sunumuyla katılan Özlem Ünlü, sertifikasını Bakan Ramazanoğlu'nun elinden aldı. KADEM Genel Başkanı Aydın da Bakan Ramazanoğlu'na çiçek verdi.