DGS, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Geçiş Yapmak için her sene ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava denir. Bu yıl DGS sınavına girmek isteyenler, başvuru süresini kaçırıp kaçırmadıklarını araştırıyor. Peki “DGS sınavı ne zaman 2024? 2024 DGS başvuruları başladı mı? DGS 2024 sınav başvuru ücreti ne kadar?” İşte 2024 DGS başvuru tarihi ve ücretine dair ayrıntılar…

DGS SINAV ÜCRETİ 2023 | DGS başvuru ücreti ne kadar? - ÖYSM DGS sınav  ücreti hangi bankalara yatı...

DGS 2024 SINAVI NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) sınavı ve başvuru tarihi araştırılan konular arasında yer  alıyor. DGS 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

DGS BAŞVURU 2024 NE ZAMAN? 2024 DGS SINAV BAŞVURU TARİHİ!

DGS, herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümünden mezun olan ya da olacak durumda olan öğrencilerin katılabildiği bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınav türüdür. Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyen kişiler, bu sınava başvurup girebilir.DGS başvuru işlemleri 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları alınmaya başladı, Peki başvuru ücreti  ne kadar?

DGS 2024 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 DGS başvuru ücreti hala belli olmadı. DGS'nin geçtiğimiz yılın başvuru ücreti 270 TL olarak açıklanmıştı. Bu seneki yeni ücret açıklandığı zaman da haberimize ekleme yapacağız. DGS başvuru ücreti kılavuz yayımlandığı zaman belli olacak. Ayrıca DGS geç başvuru işlemi 28 Mayıs 2024 tarihinde alınacaktır. Geç başvuru ücreti ise yüzde 50 daha fazla ödenecektir. 

DGS SINAVI NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı, eşit ağırlık düzeyinde bir sınav türüdür. DGS, 120 sorudan oluşan sınav hem sözel hem sayısal yetenek ölçülmeketdir. Sınavın 60 sorusu Türkçe, 60 sorusu Matematik olmak üzere her bölümde 10’ar soruluk mantık sorusu da yer alıyor. Ayrıca sınav süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadan oluşur. 

Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Her yanlış ilgili bölümün doğrusunu götürmektedir. Kısacası sözel için yapılan 4 yanlış sözel kısmından 1 doğru giderken, sayısal için yapılan 4 yanlış ise sayısal kısmından 1 doğruyu götürülüyor.  DGS test soruları mezun olunan önlisans programında elde edinilen bilgi ve becerikleri içermemektedir. Bu sınavda uygulanacak olan test, sayısal ve sözel akıl yürütme becerilerini ölçer. Test soruları farklı alanlardan başvuran her mezunun çözebileceği niteliktedir.

Kaynak: istiklal.com.tr